Centraal Beheer APF wint PBM communicatieprijs 2017!

Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds heeft tijdens het jaarlijkse PBM Pensioensymposium een waardevolle prijs gekregen. De PBM communicatieprijs 2017 is met lovende woorden uitgereikt voor het beter kunnen bereiken van deelnemers met portaal ‘Mijn Pensioen’, dat volgens de jury “waarde toevoegt aan de pensioensector als geheel”.

 

Reputatiebevordering van de pensioensector

Dit jaar had PBM besloten om fondsen, maar ook andere inzenders, te stimuleren om ook aandacht te besteden aan de eigen positie als ‘zender’ in het communicatieproces. De inzending van Centraal Beheer APF, onder de naam ‘Mijn pensioen’, valt onder de noemer reputatiebevordering van de pensioensector en kan volgens de jury worden beschouwd als het deelnemer portaal van de toekomst, waarbij “de keuze voor inzet van artificial intelligence getuigt van visie maar ook van lef.”

Impressie van de PBM communicatieprijsuitreiking van Centraal Beheer APF

Bevorderen van innovatie binnen de pensioensector

Onderdeel van het communicatieconcept is de inzet van een zelflerende robot die chat met deelnemers. Daarmee is een volgende stap in de ontwikkeling van communicatie met deelnemers gemaakt. Volgens de jury “leidt dit niet alleen tot meer effectiviteit bij het bereiken van deelnemers, maar het draagt ook bij aan het bevorderen van innovatie binnen de pensioensector. Dat is een belangrijke bouwsteen bij het herstellen van de vertrouwenspositie.”

Verbetering van de reputatie van de sector

De jury geeft aan zich aangesproken te voelen door de insteek van een ‘geleide dialoog’ bij de nieuwe portal, waarbij de deelnemer als het ware bij de hand wordt genomen tijdens zijn ‘on-boarding proces’. “Al met al is Centraal Beheer APF een overtuigende winnaar, die een duidelijke stap heeft gezet op weg naar verbetering van de reputatie van de sector.” aldus de jury. Piet Roelandt, bestuurslid van Centraal Beheer APF: “We zijn erg blij dat we juist deze prijs hebben gewonnen. De behoefte van de individuele deelnemer is bij ons altijd het startpunt en we durven daarbij de nieuwste technologieën in te zetten. Dat wordt met deze prijs erkend.”

Bekijk de inzending van Centraal Beheer APF voor de PBM communicatieprijs 2017.

Centraal Beheer APF wint PBM communicatieprijs 2017!
2 stem(men)

NAAR BOVEN