DC-oplossing van de toekomst

Zoveel mogelijk pensioen per ingelegde euro realiseren is ons belangrijkste doel als APF. De deelnemer staat daarbij centraal. Centraal Beheer APF is er voor alle pensioendeelnemers. Ook voor deelnemers met een Defined Contribution (DC) regeling. Voor die deelnemers is ons aanbod aangescherpt.

 

We praten met onze klanten en stakeholders om zo goed mogelijk te weten waar behoefte aan is. De pensioenwereld is continu in beweging en wij bewegen mee. Daarom hebben we aanpassingen doorgevoerd in onze DC-oplossing. Ook in de prijs én met behoud van alle voordelen waarmee onze DC-oplossing zich onderscheidt. Wij hebben als enige APF een DC-kring waarin alleen een DC-regeling of een combinatie van een DC- met een DB-regeling mogelijk is. Zo werken we samen aan een persoonlijk pensioen.

Met elkaar bereiken we meer

Mensen willen dat pensioen steeds beter bij hun eigen situatie past, daarom is DC een onmisbaar onderdeel van ons aanbod. We zien het belang van samenwerking en krachten bundelen. Door samen in een APF te stappen profiteren alle partijen van schaalvoordeel op onder andere beheerd vermogen, IT, administratie en governance. Dus ook vanuit de DC-kring. We geloven dat dát uiteindelijk leidt tot meer pensioen per ingelegde euro. Voor elk type regeling, ook DC.

DC binnen een APF is eenvoudiger dan gedacht wordt

Een DC-oplossing bij Centraal Beheer APF geeft de voordelen van een pensioenfondsomgeving met het gemak van een DC-regeling. De processen zijn heel overzichtelijk en digitaal ingericht. Via één zeer gebruiksvriendelijk portaal is er 24/7 zicht en grip op alle lopende pensioenregelingen. Alle pensioenregelingen zijn namelijk mogelijk binnen het APF. En zelfs schuiven binnen kringen is mogelijk.

APF en DC: gaat dat wel samen?

Ja. Sterker nog, wij maken governance juist efficiënt en helder. Een onafhankelijk en professioneel bestuur is verantwoordelijk. Meepraten en meebeslissen kan. Op verschillende manieren zelfs. Maar het hoeft niet. In ons APF is er geen governancedruk voelbaar voor deelnemers, werkgevers of ex-fondsbestuurders. Via het platform ‘Samen Pensioen’ wordt aan alle werkgevers en deelnemers binnen het APF digitaal verantwoording afgelegd.

Automatisch sturen en Doorbeleggen

We zijn trots op onze innovatieve oplossingen ‘Automatisch sturen’ en ‘Doorbeleggen’. Bij Automatisch Sturen zorgen we dat de risicohouding  en beleggingen blijven passen bij een deelnemer ondanks verschillende life events die hij of zij doormaakt. Bij Doorbeleggen zorgen we dat het pensioenvermogen vlak voor en na de pensioendatum niet stil staat, maar zich blijft ontwikkelen. Juist de combinatie van Automatisch Sturen en Doorbeleggen zorgen voor een maximaal gunstig effect op het pensioenresultaat.

Benieuwd naar de specifieke voordelen van DC bij Centraal Beheer APF? Lees het hier

NAAR BOVEN