Een warm welkom voor alle nieuwe relaties in het nieuwe jaar

Wat een mooie start van 2019! Naast honderden nieuwe werkgevers en duizenden werknemers hebben zich begin januari ook weer nieuwe pensioenfondsen met hun deelnemers bij ons aangesloten. Wij heten hen allen van harte welkom. Dank voor dat grote vertrouwen.

 

Groei en vertrouwen

Huub Hannen, voorzitter van het bestuur van Centraal Beheer APF: “Op 1 januari mochten we 548 nieuwe werkgevers met 13.000 werknemers verwelkomen, nog naast alle deelnemers van twee nieuwe pensioenfondsen; Delta Lloyd APF en Cindu Pensioenfonds. We zijn blij met hun komst. Ik wil al deze organisaties en mensen van harte bedanken voor hun vertrouwen in onze visie, strategie en uitvoering. Dat vertrouwen maken we nu waar voor in totaal vier grote pensioenfondsen en 850 werkgevers.” Voor al die pensioenregelingen en voor al die mensen ontvangt Centraal Beheer APF nu jaarlijks ruim € 100 miljoen aan jaarlijkse premie en heeft inmiddels  € 1,3 miljard aan belegd vermogen.

Blijven samenwerken met de markt

Daarnaast blijven andere pensioenfondsen en werkgevers belangstelling tonen voor Centraal Beheer APF. Huub Hannen: “Dat geeft ons extra energie en sterkt ons in het vertrouwen dat we op de juiste wijze ons APF voortbouwen. We blijven dan ook graag in 2019 op dezelfde prettige manier samenwerken met werkgevers, pensioenfonds-bestuurders en met adviseurs.” Zo wordt het goed gewaardeerde programma om kennis uit te wisselen met onze partners – tijdens ontbijtsessies, rondetafelgesprekken en andere events – in 2019 voortgezet en uitgebreid.

Voortdurend innoveren

Innoveren zit in ons in het bloed. Dat blijkt uit ons aanbod, maar ook uit onze geavanceerde communicatie, vooral met de deelnemer. Ons deelnemer portaal is om die reden eerder al onderscheiden door Pensioen Bestuur & Management. Huub Hannen: “We zien echter ook dat er nog steeds behoefte is aan het persoonlijke gesprek en uitleg over het APF, dus blijven we ook daarin investeren.” Ook de innovatie van onze propositie blijft in 2019 op de agenda staan, zoals DB inkoop en we laten meer zien over onze investment beliefs op verantwoord beleggen. Een van de laatste succesvolle innovaties is de Fondsenvergelijker; een efficiënte tool om pensioenfondsen met elkaar in gesprek te laten gaan over samenwerking in een pensioenfondsenkring.

Verdere versterking van het bestuur

De groei van de organisatie vraagt om verdere versterking van het bestuur. Op 1 januari is daarom Jeroen van der Put tot het bestuur toegetreden, met als aandachtsgebieden relatiemanagement en vermogensbeheer van Centraal Beheer APF. Daarnaast is eind vorig jaar het bestuur bureau uitgebreid met de komst van directeur Edwin Sier. Hij volgt in die functie Angela Peters op, die een dubbelrol vervulde, maar zich nu volledig gaat richten op haar taken als bestuurslid.

Huub Hannen tot slot: “We zijn blij met onze groei. Maar we beseffen goed dat daardoor het belang van goede relaties en verbinding met klanten toeneemt. Versterking van het bestuur is dan ook een voorwaarde om de groei te kunnen waarmaken. Namens dit versterkte bestuur verheug ik me op erop ook in 2019 toekomstbestendige oplossingen te bieden aan alle partijen in de markt. Zowel aan werkgevers als aan grote en kleine pensioenfondsen.”

Een warm welkom voor alle nieuwe relaties in het nieuwe jaar
6 stem(men)

NAAR BOVEN