Gefeliciteerd SBO-lid Monique van der Poel!

Monique van der Poel (37), SBO-lid Centraal Beheer APF, is verkozen tot jonge pensioenfondsbestuurder van het jaar. Vorig jaar werd Monique benoemd tot bestuurslid van het Pensioenfonds van de Metalektro (PME). Bij de verkiezing kreeg Monique de meeste stemmen van de pensioensector.

 

De bekendmaking plaats vond plaats tijdens een JIP-bijeenkomst (Jongeren in Pensioenfondsbestuur). De award is een initiatief van Stichting PensioenLab en Whyz Executive Search en Interim Management. Hiermee willen zij aandacht vragen voor de noodzakelijke diversiteit in pensioenfondsbesturen. Jonge bestuurders (<40) zouden de sleutel in handen kunnen hebben om hun leeftijdsgenoten te interesseren voor hun pensioen. Bovendien kunnen ze zorgen voor nieuwe pensioeninzichten en een meer divers pensioenfondsbestuur.

Monique: “Ik ben voorstander van meer diversiteit in pensioenfondsbesturen. Dat draagt bij aan een betere kwaliteit van de besluitvorming en meer draagvlak en herkenbaarheid bij de achterban. Mooi dat ik als jonge fondsbestuurder en SBO-lid van Centraal Beheer APF op deze manier een steentje bij kan dragen.“

Lees meer over de verkiezing.

NAAR BOVEN