Nieuws over onze DC-regeling

De DC-regeling binnen Centraal Beheer APF wordt per 1 januari 2019 uitgebreid.

 

Er zijn drie nieuwe opties binnen onze DC-regeling

  • De 4% rekenrentestaffel 2015 kan volledig worden benut;
  • Een vast staffelpercentage (vlakke staffel) kan worden toegepast;
  • 1%, 2% of 3% stijgend nabestaanden- en wezenpensioen kan worden verzekerd.

Met deze uitbreiding wordt onze DC-regeling voor nog meer werkgevers en deelnemers bereikbaar.

De module Rendement in de beleggingsmix verandert

De beleggingsmix binnen de DC-propositie heeft vier modules: Rendement, Inflatie, Rente en Matching. Per 1 januari 2019 wordt Rendement gewijzigd; er wordt hierdoor meer passief belegd. Hierdoor wordt de gemiddelde totale LKF (lopende-kostenfactor) van de fondsen met 11 basispunten verlaagd tot 18 basispunten. De additionele kosten voor vermogensbeheer en administratieve uitvoering blijven ongewijzigd 11 basispunten. Dit draagt bij aan een hoger pensioenresultaat voor deelnemers. Een deelnemer kan met “opting-out” blijven kiezen uit de huidige beleggingsfondsen. 

De nieuwe tariefstelling voor risicopremies wordt gebruikt

In onze DC-offertes staat de tariefstelling 2019 van ElipsLife, herverzekeraar risicodekkingen binnen de DC-kring. De acceptatiecriteria van ElipsLife zijn verruimd. Op offertes of contracten tot €200.000,- risicopremie gelden de gewone tarieven. De 100K Plus risicopremie wordt in principe niet voorgelegd aan de herverzekeraar. Een offerte met een premie tussen € 100.000 en € 200.000 is alleen geldig als de werkgever schriftelijk aangeeft dat:

  • er niet meer dan 2 schades zijn geweest in de afgelopen 3 jaar voor overlijden en
  • er niet meer dan 2 schades zijn geweest in de afgelopen 3 jaar voor AO.

Anders kan er alleen een offerte worden aangevraagd met een deelnemersbestand en schadestatistiek van de afgelopen 5 jaar.

In één portaal ziet u de pensioenregeling van meerdere werkgevers

U kunt vanaf nu in één portaal de pensioenregeling zien van alle werkgevers die door u zijn ondergebracht bij Centraal Beheer APF. U kunt hier ook wijzigingen namens de werkgever doorvoeren.

Uw contactpersoon binnen Centraal Beheer APF helpt u verder

Als u vragen heeft of meer wilt weten over de DC-regeling binnen Centraal Beheer APF kunt u ook kijken op www.centraalbeheerapf.nl/dc of neem contact op met uw contactpersoon.

NAAR BOVEN