Samen werken aan

de DC-oplossing van de toekomst

Zoveel mogelijk pensioen per ingelegde euro is ons belangrijkste doel. En de deelnemer staat daarbij centraal. Want mensen krijgen in onze samenleving steeds meer verantwoordelijkheid. Ook als het om hun pensioen gaat. Wij zijn er voor alle pensioendeelnemers. Ook met een DC-regeling (Defined Contribution- of beschikbare-premieregeling). Niet alleen in combinatie met DB (Defined Benefit, of salaris-diensttijdregeling), maar ook op zichzelf past DC uitstekend in ons aanbod.

Benieuwd naar de voordelen van onze DC-oplossing? U vindt ze hier.

Een scherpere DC-oplossing

We praten met onze klanten. Dat doen we om te weten wat de markt nodig heeft. De pensioenwereld is immers in beweging en wij bewegen mee. Daarom hebben we verbeteringen doorgevoerd in onze DC-oplossing. Ook in de prijs, maar mét behoud van alle voordelen die onze DC-oplossing uniek maken. Zo werken we met de markt samen om een persoonlijk en goed pensioen voor iedereen mogelijk te maken.

Lees hier de voordelen

Wat moet u weten over marktrentestaffels?

Wij hebben in overleg met de Belastingdienst een gunstige manier ontwikkeld om marktrentestaffels uit te voeren. Hoe?

Wat zijn de kenmerken van onze DC-oplossing?

Mensen willen keuzes maken over hun pensioen. Dat maken wij mogelijk. Hoe?

Met elkaar bereiken we meer

Mensen willen dat pensioen steeds beter bij hun situatie past. Daarom mag DC niet ontbreken in ons aanbod. We zien het belang van samenwerking en krachten bundelen. Door samen in een APF te stappen, profiteren alle partijen van schaalvoordeel. Dat wordt onder meer behaald op het beheerd vermogen, IT, administratie en governance. Dus ook vanuit de DC-kring. Dat leidt uiteindelijk tot meer pensioen per ingelegde euro. Voor elk type regeling, ook DC.

DC binnen een APF is eenvoudiger dan u denkt

Een DC-oplossing bij ons geeft u de voordelen van een pensioenfondsomgeving, gecombineerd met het gemak van een DC-regeling. De processen zijn heel overzichtelijk en digitaal ingericht. Via één zeer gebruiksvriendelijk portaal hebt u 24/7 in één oogopslag zicht en grip op al uw pensioenregelingen. Alle pensioenregelingen zijn namelijk mogelijk binnen het APF. En zelfs schuiven binnen kringen kan, als u dat wilt.

APF en DC: gaat dat wel samen?

Ja. Sterker nog, wij maken de governance juist efficiënt en helder. Een onafhankelijk en professioneel bestuur is verantwoordelijk voor het beleid. Dat wordt getoetst door een onafhankelijke raad van toezicht. Meepraten en meebeslissen kan. Op verschillende manieren zelfs. Maar het hoeft niet. In ons APF voelt u geen governancedruk als deelnemer, werkgever of ex-fondsbestuurder. Via het platform Samen Pensioen leggen we aan alle werkgevers en deelnemers digitaal verantwoording af.

Automatisch sturen en Doorbeleggen

We zijn trots op onze innovatieve oplossingen Automatisch Sturen en Doorbeleggen. Bij Automatisch Sturen zorgen we ervoor dat de risicohouding en beleggingen blijven passen bij een deelnemer, hoe zijn leven of de markt ook verandert. Bij Doorbeleggen zorgen we ervoor dat het pensioenvermogen voor en na de pensioendatum niet stil staat, maar zich blijft ontwikkelen. Juist de combinatie van Automatisch Sturen en Doorbeleggen zorgt voor een maximaal gunstig effect op het pensioenresultaat.

Lees hier over de voordelen van DC voor u.

Actueel

×
Lees meer

Bekijk alle voordelen »