Implementatie en overstappen

Besluit u om over te stappen naar Centraal Beheer APF? Dan kunt u rekenen op een betrouwbare overstap. Het maakt niet uit hoeveel deelnemers u als werkgever heeft. Of welke pensioenregeling u nu heeft. Ook zorgen we ervoor dat u zo min mogelijk omkijken naar de overstap heeft. Ook als u een grotere klant werkgevers en pensioenfondsen krijgen een eigen bent.

Grote werkgevers en pensioenfondsen krijgen een eigen team

Het eigen team verzorgt de overstap. En stellen we samen in overleg met het pensioenfonds, de werkgever en adviseur. Dit team heeft alle kennis in huis voor een succesvolle overstap. Vanaf het besluit tot de aansluiting op onze administratie. U heeft daarbij altijd 1 vast aanspreekpunt.

U blijft voortdurend op de hoogte

Stapt u over? U krijgt tussendoor rapporten over de voortgang. Ook overleggen we regelmatig met u. Zo weten wij zeker dat wij uw wensen volgen. En als dat nodig is, kunnen we snel bijsturen.

De overstap bestaat uit 5 fases

 • Fase 1: Inhoudelijke afronding

  We stemmen de details af. Zowel van de regeling als de uitvoering.

 • Fase 2: Juridische vastlegging

  Bent u akkoord? Dan leggen we de regeling juridisch vast. Bij standaardregelingen leveren wij het pensioenreglement en de uitvoeringsovereenkomst uiterlijk 2 weken na het definitief akkoord.

 • Fase 3: Administratieve afwikkeling

  We regelen de administratie van de pensioenregeling. Dat doen we in ongeveer 4 tot 8 weken. Daarna activeren we ook de online portalen.

 • Fase 4: Collectieve waardeoverdracht

  Een collectieve waardeoverdracht voeren we uit in de implementatiefase. Hierbij werken we nauw samen met de experts van Achmea Investment Management. Zij stellen vast hoe en wanneer wij uw vermogen kunnen overzetten. Ook bepalen zij welke kosten u kunt besparen.

 • Fase 5: Evaluatie implementatie

  Tussendoor evalueren we regelmatig met elkaar. Hoe gaat het? Tijdens de eindevaluatie bepalen we of de doelstellingen zijn gehaald.

Goed om te weten: de overstap is ISAE 3402 type 2 gecertificeerd en grotendeels standaard.

Wij zorgen voor een goede communicatie

Een goede communicatie is dé manier om uw pensioenregeling (opnieuw) helder op de kaart te zetten. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Wij stellen dan samen met u een communicatieplan op. Natuurlijk zorgen we dat dit plan past bij de pensioenoplossing die u heeft gekozen.