Inzicht en overzicht

Wij zijn een digitaal pensioenfonds. Dit betekent dat deelnemers 24 uur per dag hun pensioen kunnen bekijken.

Wij zorgen voor de deelnemers

Pensioen is 1 van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Dit heeft veel invloed op de financiële toekomst van deelnemers. Wij geven deelnemers daarom graag zo goed mogelijk inzicht in hun pensioen. Dat doen wij als zij voor het eerst deelnemen. Maar ook op het moment dat er iets in hun leven verandert. Bijvoorbeeld bij een nieuwe baan of huwelijk. Of als zij de pensioenleeftijd bereiken.

Wij zorgen dat deelnemers meer betrokken zijn

Deelnemers krijgen informatie van ons op het moment dat dat belangrijk is. Zij kunnen antwoorden op vragen makkelijk zelf vinden. En zij kunnen zelf keuzes maken. Werkgevers en pensioenfondsen hebben hiernaar geen omkijken.

Deelnemers krijgen informatie op het moment dat dat nodig is

Gebeurt er iets wat invloed heeft op de pensioenregeling? Dan laten wij dat weten aan de deelnemers. Dat doen we natuurlijk als dat wettelijk moet. Maar ook als wij dat nodig vinden. Zo zorgen we voor betrokken deelnemers. Die goed weten wat voor hen belangrijk is.

Deelnemers krijgen informatie op verschillende manieren

Denk aan een persoonlijke online omgeving of een chat-functie. Maar ook aan een pensioen-app en een eigen digitale kluis. In deze kluis kan de deelnemer alle informatie over zijn pensioen op ieder moment zien.

Communicatie met de deelnemers centraal via het deelnemersportaal

Via het deelnemersportaal heeft de deelnemer online volledig inzicht in zijn persoonlijk pensioen. Nu, maar ook straks, als hij met pensioen gaat. Daarnaast laten we zien wat de financiële gevolgen zijn van veranderingen. Zoals minder werken. Of eerder met pensioen gaan. De deelnemer ziet direct wat er dan met het pensioen gebeurt. Eventuele keuzes kunnen zij direct online doorgeven. En verandert er iets in het leven van de deelnemer wat invloed heeft op het pensioen? Dan hoort hij direct wat hij moet of kan doen.

De deelnemer ziet in 1 keer wat zijn totale inkomen later is

De deelnemer bouwt inkomen voor later op. Dat doet hij met de pensioenregeling waaraan hij nu deelneemt. Maar oude pensioenregelingen en eigen spaargeld bepalen ook hoe hoog het inkomen later is. Wij noemen dat de ‘totale oudedagsvoorziening’.

De deelnemer ziet wat hij met zijn pensioen kan kopen

De deelnemer ziet dit in netto reële termen. Daarvoor houdt het portaal niet alleen rekening met het inkomen later, maar ook met de uitgaven. Hiervoor is het portaal gekoppeld met het NIBUD. De deelnemer kan deze uitgaven van het NIBUD ook zelf aanpassen. Zo is het deelnemersportaal ook zeer geschikt als ‘persoonlijk huishoudboekje’.