Wanneer met pensioen?

We worden met z’n allen steeds ouder. En we werken gemiddeld steeds langer door. Het moment waarop u met pensioen gaat, verandert daarom ook.

De pensioenregeling bepaalt

De pensioenregeling bepaalt wanneer het pensioen kan ingaan. De pensioenregeling moet wel voldoen aan regels van de overheid.

Pensioenleeftijd en AOW-leeftijd?

Wanneer u “met pensioen” gaat en van uw “nieuwe dag” kunt genieten is waarschijnlijk mede afhankelijk van uw inkomen op dat moment. Dus, het is goed om te weten wanneer uw pensioen kapitalen van uw pensioenregeling(en) tot uitkering komen. Daarnaast is het goed om te weten wanneer u voor het eerst AOW ontvangt. Op basis van deze gegevens heeft u dan de keuze om bijvoorbeeld langer door te werken en langer (gedeeltelijk) pensioen op te bouwen. Of juist niet. Of zelfs om eerder te stoppen met werken.

Wanneer met pensioen?

We worden met z’n allen steeds ouder. En we werken gemiddeld steeds langer door. Het moment waarop u met pensioen gaat, verandert daarom ook. De pensioenregeling bepaalt wanneer het pensioen kan ingaan. De pensioenregeling moet wel voldoen aan regels van de overheid.

Pensioenleeftijd en AOW-leeftijd

Wanneer u “met pensioen” gaat en van uw “nieuwe dag” kunt genieten is waarschijnlijk mede afhankelijk van uw inkomen op dat moment. Het is goed om te weten wanneer uw pensioen wordt uitgekeerd en wanneer u voor het eerst AOW ontvangt. U kunt dan bepalen of u bijvoorbeeld langer door wilt werken en langer (gedeeltelijk) pensioen opbouwt of juist eerder stopt met werken.